Украйна заяви, че почти половината от енергийната инфраструктура на страната се

...
Украйна заяви, че почти половината от енергийната инфраструктура на страната се
Коментари Харесай

Близо половината от енергийната мрежа на Украйна е изключена поради руските удари

Украйна съобщи, че почти половината от енергийната инфраструктура на страната се нуждае от ремонт след поредицата от съветски въздушни офанзиви, които нарушиха доставките на електрическа енергия за милиони украинци, съобщи Дарик.

" Само на 15 ноември Русия изстреля към 100 ракети по украински градове. Почти половината от енергийната ни система беше изключена ", съобщи министър-председателят Денис Шмигал, като в същото време прикани европейските съдружници на Украйна за поддръжка.

Вчера президентът Володимир Зеленски съобщи, че милиони украинци нямат електричество след последните ракетни удари на Русия, осакатили енергийната инфраструктура на страната. " В момента над 10 милиона украинци са без електричество ", сподели той и добави, че районите на Одеса, Виница, Суми и Киев са най-засегнати. „ Правим всичко, с цел да възстановяваме доставките “, добави Зеленски.

Украйна понася тежки удари против своята електропреносна мрежа след успехите на бойното поле против Русия, последната от които е отдръпването на Москва от южния град Херсон.

Журналисти от Агенция Франс Прес в няколко украински града споделиха, че последните удари съответстват с първия сняг този сезон, откакто публични лица в Киев предизвестиха за сложни дни. Щетите на електроенергийната инфраструктура на Украйна са толкоз огромни, че управляващите постановат спирания на тока, с цел да разтоварят мрежата.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР